Köszöntjük Kisdobsza, Nagydobsza, Merenye Körjegyzőség honlapján!
2019. október 21, hétfő   Orsolya

Keresés

Tartalom

Általános művelődési központ

Az Általános Művelődési Központról

 

Az önkormányzat által fenntartott intézmények közül sokáig a legjelentősebb a Nagydobszai Általános Művelődési Központ volt. A Művelődési Központon belül működött a nagydobszai általános iskola és óvoda, majd később szerepét mára a településen működő Dél-Zselic Középiskola Nagydobszai Általános Iskolája és Óvodája vette át. Ennek következtében az Általános Művelődési Központ 2008. június 1.-én megszűnt.
 
A Dél-Zselic Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Bölcsödébe a  gyermekek  tanító-nevelésük folyik. Az ide járó gyermekek viszonylag magas száma annak köszönhető, hogy Nagydobsza nemcsak önálló település, hanem körjegyzőségi központ is egyben. Az intézményt a Szigetvár - Dél-Zselic Többcélú Kistérségi Társulás valamint Kisdobsza, Nagydobsza, Merenye, Nemeske, Kistamási Pettend, Tótszentgyörgy, Molvány települések önkormányzatai tartják fenn.

 

Művelődési Ház

Kisdobsza

Címe: 7986 Kisdobsza, Fő u. 4/A

A Kisdobszai művelődési ház nagyterme 150-200 fő befogadására alkalmas. Színpaddal rendelkezik, ami a helyi színjátókör és meghívott előadók fellépésnek helyszíne.

Közösségi Ház

Kisdobsza

Címe: 7986 Kisdobsza, Fő u. 66.

Az épület a településközpontban a Polgármesteri Hivatal szomszédságában található. A Közösségi Ház ad helyet az Ifjúsági és Nyugdíjas Klub helységeknek, a Családsegítő Szolgálati Aliroda helységnek és a Könyvtárnak.

Könyvtár

Kisdobsza

Könyvtáros: Zentai Pálma

Nyitvatartási idő: 
Kedd:    14:00 - 19:00
Péntek: 14:00 - 19:00
 
Könyvtárunk kínálata és könyvállománya évről-évre bővül, melyet a mozgókönyvtári rendszernek köszönhetünk. A nyitvatartási időben internet szolgáltatást biztosítunk a meglévő 6 darab számítógépünkönk, valamint egyéb szolgáltasaink között van a nyomtatás és fénymásolás.